Lite om oss och vår uppfödning
foto Karin Johansson
Välkommen till vår webbsida
Vi heter Eva och Benny Widar och är nyblivna pensionärer. Bor i Stenkullen, ett samhälle mittemellan Göteborg och Alingsås. Förutom kattintresset är vi sedan ett tjugotal år husvagnscampare.Dom sista 10 åren har vi varit permanenta campinggäster på Hanatorps Camping i Örby. Örby ligger i sjuhäradsbygden,alldeles utanför Skene.
Vi skaffade vår första ryss på våren 1988. Det var en liten hona som fick namnet  Mistlurens Natasja. Uppfödare var B-G Fältström (Mistlurens). Natasja blev vår första avelshona i vår ryssuppfödning, som fick namnet S*Cosack's. Hon fick 3 ungar efter sin första parning med den då famöse rysshanen HarryScarrys Watchthatman. Två hanar, Nicolai och Nurejev, och en hona, Nathalie. Nathalie såldes till Danmark och blev där en betydelsefull avelshona. Nicolai (som jag tycker var den vackraste av dom) ställdes aldrig ut, medan Nurejev blev den tidens (1989-1995) mest lysande utställningsstjärna. En katt på miljonen....vacker,klok.snäll (till och med assistenterna älskade honom!) och han hade en utstrålning som ingen annan.                                                    Cosack's fick under tidigt nittital ett antal mycket framgångsrika rysshanar.Förutom Nurre kan väl nämnas Cosack's Western Pearl och Cosack's Captain Morgan, De två sistnämnda såldes till Norge och speciellt Western Pearl blev mycket framgångsrik på alla utställningar.
Vi har haft ett uppehåll med avelsarbetet ett antal år nu, men planerar att nu till våren skaffa en ny liten hona som skall bli starten till en ny satsning på utställning och uppfödning för Cosack's. Det blir spännande....

 

Välkommen till vår webbsida

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.12 | 14:17

Ha,ha så roligt att läsa boken. Pussa Saga.

...
15.12 | 14:16

Fantastiskt. Neffi har en egen sida! Hon är världens mjukaste och snällaste katt.

Hälsningar från neffi och Katarina

...
14.11 | 15:56

Ja Benny! Dom är "Görgoa". Nu vill jag även se en bild på din husvagn.
Hälsningar

...
22.06 | 17:25

Fina bilder ni har,men släpp katen lös.vhn paul

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS